sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kreemikääretorttu isälle





















Kun perinteisistä mauista pitävä isä ei voi käyttää mitään maitotuotteita, ovat hyvät neuvot leivonnassa kalliit! Aikani pohdittuani vaihtoehtoja, päädyin voittomalla voikreemillä, eli margariinikreemillä, ja mansikkahillolla täytettyyn kääretorttuun. En julkaise kreemin ohjetta, sillä vaikka margariiniversio oli loppuenlopuksi "ihan ok", aito voikreemi olisi ollut varmasti parempi vaihtoehto. Kreemiksi tähän sopisi varmasti hyvin myös esimerkiksi vaniljakreemi, tai diplomaattikreemi (=kermavaahdon ja vaniljakreemin sekoitus). Päällä isäni herkkua, mantelia! Koko kakku syötiin samalta istumalta. Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Tarvitset:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
mansikkahilloa
vaaleaa kreemiä, esim voi- tai vaniljakreemiä
mantelilastuja

Tee näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Tämä saattaa kestää, mutta lopulta vaahdosta saa niin kovaa, että sillä voi piirtää kahdeksikon taikinan pintaan niin, että se pysyy pinnassa hetken.
2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot, perunajauhot, ja leivinjauhe. Kääntele varovasti sekaisin.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia, tai niin kauan, kunnes tikulla levyä kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
4. Kumoa kypsä kääretorttulevy puhtaalle leivinpaperille ja irrota alkuperäinen paperi varovasti.
6. Paahda mantelilastut paistinpannulla kullanruskeiksi. Jäähdytä.
5. Pohjan jäädyttyä levitä siihen tasaisesti mansikkahilloa ja esim. pakkauksen ohjeen mukaisesti valmistamaasi vaniljakreemiä tai esimerkiksi voikreemiä (jos valitsemasi kreemi on raskaampaa levittää, kuin hillo, levitä ensin kreemi, sitten hillo). Rullaa kääretorttu tiukaksi rullaksi.
6. Sivele kääretortun pintaan tasaisesti kreemiä.
7. Levitä jäähtyneet mantelilastut puhtaalle leivinpaperille kääretortun leveydeltä. Kieritä kreemitetty kääretorttu mantelilastuissa.
8. Tarjoile isälle!

2 kommenttia:

  1. Moi! ootko kokeillut leipomisessa kasvipohjaisia "maitotuotteita" esimerkikisi soija- tai kauramaitoa? Olen jonkun verran käyttänyt Oatlyn vanilijakastiketta piirakoiden kanssa tuomaan vähän täyteläisyyttä.

    Tämän näköinen purkki kyseessä: http://www.erimenu.fi/tuote/Lindahls-Sk%C3%A5nemejerier%20Oy/Oatly%20Vaniljakastike/

    Käy osallistumassa arvontaan meijän blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Oon noissa isälleni tekemissä leipomuksissa käyttänyt kasviperäisiä tuotteita, kuten soija- ja kauramaitoa ja kasvipohjaisia "vispikermoja". Joihinkin juustokakkuihin yms oon myös käyttänyt maidotonta "tuorejuustoa". :D Tuohon vaniljakastikkeeseen en olekaan vielä törmännyt, täytyykin kokeilla joskus! :)

      Poista